Меню сайту
Наше опитування
Як Вам дизайн та інформативність мого сайту?

Всего ответов: 21
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Блог
Головна » 2012 » Серпень » 2 » Думки щодо започаткованої сертифікації архітектурної діяльності.
17:58
Думки щодо започаткованої сертифікації архітектурної діяльності.
      Так склалося, що якраз у цьому (2012) році виповнилося 20 років початку моєї професійної діяльності. Пішов 21 рік.
       Двадцять років - це значний термін у житті людини, а тим більше - в діяльності професійній. Як і у звичайному житті, коли людина проходить певні етапи - дитинство, юність, молодість, вік середній, вік зрілий, вік похилий, так і у здобутті, і освоєнні фаху - ми зростаємо, досягаємо зрілості, справжнього досвіду, професіоналізму.
       Мені поталанило. Можу сказати точно, що нинішнім випускникам архітектурних факультетів та ВУЗів набагато складніше "входити" у професію. Коли ми виходили із стін навчальних закладів з дипломом архітектора, існували потужні проектні інститути, в яких існували певні традиції, школа, кадри, нормативно-технічна база, в яких ми і починали свій професійний шлях. Нам було у кого вчитись і переймати досвід. Сьогоднішнім молодим, починаючим архітекторам в цьому відношенні складніше. Їм нема у кого переймати досвід. Втрачено зв'язок між поколіннями у передачі набутого досвіду, фахових знань, традицій саме із-за втрати отих потужних шкіл.
       За свої двадцять років професійної діяльності я проходив усі етапи зростання і освоєння фаху, починаючи з вирішення зовсім простих задач (під керівництвом більш досвідчених архітекторів, справжніх знавців своєї справи), поступово засвоюючи нові знання, здобуваючи досвід, вирішуючи нові задачі, переходячи із якості виконавця у розряд автора і постановника задачі для молодших спеціалістів, і підлеглих, самостійно розробляючи, і беручи на себе відповідальність за все складніші і складніші об'єкти.
        Тому тим більш не логічною здається мені започаткована в державі сертифікація  архітекторів. Якось все це дивно виглядає. Чи не станеться так, що хтось молодший і менш досвідчений буде мене сертифікувати, вчити як проектувати і приймати іспит (добре, якщо навпаки, - я в черговий раз повчусь у когось більш зрілого і досвідченого. А якщо ні?)
           "А судді - хто ?" ... 
Переглядів: 583 | Додав: Nic-2000 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Хостинг від uCoz